fbpx

Möbler Höst/vinter 2021/2022

Mogihome presenter ett helt nytt utbud av soffor och möbler.

Vi är stolta över att kunna presentera helt nya produkter hos Mogihome. Från och med nu hittar ni ett sortiment av möbler hos oss. Till att börja med har vi valt ut ett antal soffor, fåtöljer, bänkar, bord och mattor, men vi är mitt i att skapa ännu fler möbler att förgylla ditt hem med.

Vi vill inte skapa slit och släng, vi vill skapa moderna klassiker. Det är viktigt för oss att vi har produkter som du kommer älska länge. Som inte slits ut på en säsong, varken fysiskt eller i din kärlek till den.

Möblerna är av god kvalitet, oerhört bekväma och sticker ut från mycket annat på marknaden. Möblerna är trendsäkra med klassiska stilrena former och tygval som känns exklusiva och moderna. Teddy, bouclé, linne och rökig ek används flitigt.

Vi hoppas att du ska älska dem lika mycket om vi gör.

Här hittar du möblerna i vår webshop.

Historia

Mogihome grundades år 2012 och är en del av företaget Retex som startade redan på 60-talet. Vi håller till i Skene, vilket är en ort i Marks kommun, Västra Götaland. Att vi befinner oss i just Marks kommun är ingen slump, utan platsen är kanske just en anledning till att vi började med textil för 60 år sedan. I Mark och området runt omkring, som benämns som Sjuhärad, har textil varit en stor del av historien och påverkat hur samhället ser ut än idag.

I Marks kommun började man producera textilier och textilprodukter redan på 1500-talet. Under 1700-talet var Mark otroligt viktigt för den svenska produktionen av linnetyger, vilket ledde till att en hemindustri skapades. Hemindustrin innebar att mängder med kvinnor satt hemma och tillverkade linne, som knallar och storbönder sedan samlade in för att skapa kvantitet i produktionen.

Under 1800-talet kom bomullen till Sverige och också till Mark. Storbönderna började frakta hem bomullen till Mark och kvinnorna inom hemindustrin och blev på så vis förläggare.

1853 startade en av de största förläggarna, Sven Erikson Rydals spinneri tillsammans med andra förläggare i området. Detta gjorde att hemindustrin försvann och män och kvinnor började arbeta på fabriken i stället. Runt fabriken växte bruksorten Rydal upp, med skola, butik och boende för arbetarna.

Fabrikslokalerna står kvar än idag i Rydal, men huserar inte längre en fabrik. I stället finns det bland annat ett textilmuseum och Marks kommuns sammanträdesrum för kommunfullmäktige.

Byggnaden bär på så mycket av den textilhistoria som finns i Marks kommun och vi är därför oerhört stolta över att vi haft möjligheten att fotografera våra nya produkter innanför och utanför dessa anrika väggar.