fbpx

Betongmöbler vår 2021

Nu finns våra underbara betongmöbler uppe i webshopen!

Dessa möbler fungerar lika bra utomhus som inomhus och har redan blivit enormt populära.

I webshopen står det att en del produkter är slut. Det kommer dock nya leveranser med fler av våra fina betongmöbler kontinuerligt.

Nedan finner du information om våra produkter och skötselråd för att hålla betongprodukterna i sitt bästa möjliga skick.

Om våra betongmöbler

Alla våra betongprodukter har en behandlad yta, vilket ger den en lite annan finish än den helt råa betong man ibland kan se. Vi behandlar våra betongmöbler för att vi vill skapa hållbara produkter, som tål att torkas av, användas och vara en del av människors hem och trädgårdar under en längre tid än bara en säsong. Obehandlad betong är oerhört skör och skulle man exemplevis spilla på den är det väldigt svårt att kunna få bort en fläck. Våra betongprodukter tål användning, men det gör också att den kräver behandling när den tillverkas men också lite kärlek när den kommit till sitt hem.

Skötselråd

För att betongmöbeln ska hålla länge ska den efterbehandlas med vax minst en gång inom två månader efter att du fått hem den. Beroende på hur mycket du använder produkten och hur mycket solljus och regn den utsätts för så slits vaxet bort olika snabbt, vi rekommenderar att den behandlas med vax var tredje till var sjätte månad. Bordskivor som får ett större slitage av användandet vax-behandlas med fördel oftare.

De flesta av våra betongprodukter kan användas utomhus sommartid. Vi rekommenderar dock att de produkterna med trädetaljer endast används inomhus eller minst står skyddade från regn och starkt solljus.

Under vintern ska betongprodukten förvaras under tak och på en frostfri plats. Inför förvaring ska produkten behandlas med olja för att förhindra att fukt tränger in med ev. frostsprängning som följd. Vanlig olivolja går bra att använda, vilken stryks på med en trasa tills betongen är mättad och inte tar åt sig mer olja.

Utsätts produkterna för fukt i samband med köldgrader och inte är riktigt behandlad så kan frostsprängning uppstå med sprickor i betongen som följd. Dessa typer av skador är inte möjliga att reklamera. Täck inte produkten med presenning eller annat plastmaterial och ställ inte något annat på produkten under vinterförvaringen.

När ni rengör produkten ska ni inte använda rengöringsmedel som är citrusbaserade eller innehåller ammoniak, blekmedel eller slipmedel. Använd istället ett milt rengöringsmedel och vatten.

Våra betongprodukter är gjutna för hand och det kan därför förekomma avvikelser i färg, höjd och tjocklek.